Menu Sluiten

Beginnen ondernemen in tijden van Corona?

Dat is gewaagd, dat kan ik je zo al zeggen.

Het is ook afhankelijk van het soort business of dit een nice plan is of een no go. In deze blog ga ik je niet vertellen of je wel of niet moet starten. Wat ik je wel ga vertellen is hoe ik dit heb ervaren. Ik kan je al zeggen dat het een rollercoaster is. Zowel van emoties, als van ideeën…

Al maanden dacht ik eraan om te beginnen ondernemen. Ik had al met veel mensen erover gepraat en iedereen werd mega enthousiast van mijn plannen. Stilletjes aan stond het vast. Ik ging beginnen als freelancer in sociale media beheer. De plannen begonnen vorm te krijgen en de datum van online bekendmaking werd vastgelegd.

Corona bereikte stilletjes aan ons land, net wanneer ik van plan was om online te gaan. Ik besloot om het mij niet te laten tegen houden, ik had immers al veel tijd in de voorbereidingen gestoken. Instagram pagina gaat online. België gaat in semi-lockdown. En wat nu? Het plan was om de Facebookpagina enkele dagen later online te gooien, maar was dit nog wel een goed idee? Onder het motto ‘half werk, is geen werk’, besloot ik de pagina online te zetten. En al snel besefte ik dat het een goede zet was geweest. De plannen die ik in mijn vrije tijd had werden een voor een afgezegd. Ineens had ik zeeën van tijd. En die moest ik zien op te vullen want ik ben echt niet iemand om gewoon stil te zitten…

Mijn dagen begonnen zich te vullen. Veel online opzoekingswerk blijven doen, nieuwe ideeën bedenken, content voorzien voor op sociale media,… Gelukkig bleef het allemaal maar komen. Ik merkte dat ik het nodig had om bezig te kunnen blijven om de realiteit die zich buiten deze muren afspeelde wat te kunnen negeren.

Ondertussen ben ik ongeveer anderhalve maand verder. Sommige dagen ging het goed en was ik heel enthousiast, kreeg ik veel gedaan, liep alles van een leien dakje,… Andere dagen werd ik wakker en wist ik al dat het mijn dag niet ging zijn. En dan was dat ook oké. Het kan niet elke dag goed gaan en ik mocht niet vergeten dat er ondertussen een crisis gaande was.
Ik heb besloten om niet actief op zoek te gaan naar klanten (want ahja iedereen zit thuis, dus meer dan tijd genoeg om hun eigen sociale media te onderhouden). Wel besloot ik om mijn netwerk zo goed als mogelijk uit te breiden online. Zo ben ik meer dan ooit actief in Facebook-groepen en hou ik geregeld video-meetings met ondernemers die ik nog niet eerder ontmoette.

En van twee dingen ben ik overtuigd. Dat we hier allemaal sterker uit gaan komen en dat het voor mij een goed idee was om te starten in tijden van Corona.

0
    0
    Je winkelmandje
    Je winkelmandje is leegGa terug naar de webshop