Menu Sluiten

Het is soms gewoonweg niet oke. Zo’n dagen heb ik ook. Mensen om mij heen vragen mij vaak hoe ik altijd zo positief kan blijven. Maar is dat ook zo?

Ik ben niet altijd positief, ik heb heel vaak een dipje. Maar dat verstop ik.

Vandaag voelde ik weer aan veel dat ‘het niet mijn dag was’. Hoewel er niks specifiek was, voelde het toch niet helemaal. In de auto zette ik weer een businesspodcast op. Deze keer was een onderneemster bezig over dat ze vroeger plots erachter kwam dat ze eigenlijk met een depressie kampte, maar het zelf niet doorhad. Want ze voldeed niet aan het typische beeld van een depressie.

Ik herkende het. Enkele jaren geleden zat ik bij de studentenpsycholoog. Nu, ik voelde wel dat er iets was om aan gewerkt te worden, maar op een of andere manier kwam ik er maar niet. Op een bepaald punt voelde ik mij zo uitgeput dat ik naar de dokter ging, ik was overtuigd dat er iets mis was. Maar wat mij verteld werd was niet helemaal wat ik dacht.

Ze vroeg namelijk verder naar mijn mentale gezondheid en durfde voorzichtig te zeggen dat ik eigenlijk op de rand van een depressie of burnout zat.

Koppige ik: Nee, nee, nee. Het is gewoon een beetje druk nu maar ik ben toch helemaal niet depressief.

We zijn nu 4 jaar later, en misschien had ik toch wel moeten luisteren en kijken naar wat een oplossing zou kunnen zijn. Want zoals er in de podcast genoemd werd, kan een depressie vaak verstopt zitten.

Ik doe mega graag wat ik doe, ik ben zo dankbaar voor veel dingen, dus waarom zou ik me niet goed voelen?

Maar zo werkt het spijtig genoeg niet.

Mentale welzijn is een belangrijk punt in ondernemerschap, in het leven.

Ik weet dat ik niet de enige ben die hier moeite mee heeft. Ik weet dat er veel taboe bestaat rond veel dingen. Maar je staat er niet alleen voor.

Faalangst, daarover ging mijn laatste voicemessage naar mijn businesscoach @janasix. Want ik voelde dat het weer even helemaal niet oke was. En ik ben zo blij dat ze er direct voor mij was en me wat moed kon inspreken. 🙏

Note to self: werk dagelijks aan je mentaal welzijn en wees niet te streng voor jezelf 🍀

Ps: af en toe een goede blijtsessie is echt oke 🫶

0
    0
    Je winkelmandje
    Je winkelmandje is leegGa terug naar de webshop