Menu Sluiten

Boekreview: Master Your Mindset – Ontdek 7 Krachtige Inzichten voor Persoonlijke Groei en Succes

Hey daar, ambitieuze ondernemer! Heb je ooit het gevoel gehad dat er iets ontbrak in je leven? Goed nieuws, je bent niet de enige! Ik ken dat gevoel maar al te goed. De laatste tijd ben ik namelijk helemaal in de ban van het verkennen en versterken van mijn mindset. Het is als een reis naar een verborgen schat die diep in mijn eigen gedachten ligt begraven. En raad eens? Ik heb zojuist een geweldig boek uitgelezen genaamd “Master Your Mindset” van Michael Pilarczyk. Dit boek zit boordevol inspirerende quotes, handige oefeningen en inzichten die mijn denkwijze hebben getransformeerd. En vandaag deel ik graag wat mij het meeste bijbleef met jou!

Het 6 minuten dagboek

1. Creëer een krachtige mindset: Weet je wat het geheim is achter het bereiken van geweldige dingen? Juist, het begint allemaal bij jezelf! Die gedachten van je hebben zoveel kracht in zich. Dus, waarom zouden we ze niet in ons voordeel gebruiken? Het boek leert ons om bewust te worden van onze gedachten en overtuigingen en ze vervolgens te transformeren naar positieve krachtpatsers. Geloof me, met een sterke mindset ben jij onoverwinnelijk!

2. Ontwikkel een heldere visie: Stel je voor dat je een mentaal moodboard hebt waarop al je dromen, doelen en inspirerende afbeeldingen samenkomen. Dat zou toch geweldig zijn? Nou, goed nieuws! Het creëren van zo’n vision board is een van de coole technieken die ik heb geleerd. Het helpt me om een duidelijk beeld te vormen van waar ik naartoe wil in het leven. Het voelt als een mentale GPS die me de juiste richting op stuurt! Want als je je iets voor ogen kunt houden is het ineens veel gemakkelijker om er ook onbewust naar toe te werken. En ik breng het graag zelfs nog een stapje verder en hou het niet enkel bij mentaal. Ik neem geregeld wat magazines bij elkaar en plak een hele vision-bord bij elkaar vol met inspiratie van hoe ik mijn leven wil leiden.

3. Neem de regie in eigen handen: Weet je wat echt bevrijdend is? Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven. Het is tijd om die excuses in de prullenbak te gooien en zelf de touwtjes in handen te nemen. Het boek spoort ons aan om de controle over ons leven terug te nemen, keuzes te maken en actie te ondernemen. Het voelt als een superkracht diep vanbinnen, waarmee we ons eigen levensverhaal kunnen schrijven! En ik heb zelf een allergie aan belemmerende overtuigingen. We hebben ze allemaal, maar we moeten er bewust mee omgaan en het direct aanpakken zodat we onszelf sterker maken.

4. Omarm je innerlijke affirmatieheld: Okay, luister even naar deze: “Ik ben geweldig, ik ben sterk, ik kan de wereld aan!” Klinkt dat niet fantastisch? Het boek staat vol met krachtige affirmaties die je kunt gebruiken om negatieve denkpatronen te doorbreken en je zelfvertrouwen een boost te geven. Dus ga ervoor, spreek die positieve woorden uit en wees je eigen cheerleader! En begin er nu al mee. Ga voor de spiegel staan en herhaal drie keer telkens krachtiger en krachtiger: “Ik ben geweldig, ik ben sterk, ik kan de wereld aan!” Of maak er een persoonlijke affirmatie van. Ik ben zelf dol om het volgende te herhalen: “Ik ben sterk! Ik vul mijn dagen met dingen waar ik van hou! Ik ben succesvol!”.

5. Oefen dankbaarheid: Dankbaarheid is de magische toverstaf van geluk. Door dagelijks stil te staan bij de dingen waar we dankbaar voor zijn, verleggen we onze focus naar het positieve. Ik heb zelfs een dankbaarheidsdagboek bijgehouden, waarin ik elke dag een paar dingen opschrijf waar ik blij van word. Het brengt zoveel vreugde en warmte in mijn leven! Ik maak zelf gebruik van het 6 minuten dagboek van Dominik Spenst. Ideaal om een houvast te hebben en niet gewoon op een leeg blad te moeten schrijven. Daar zitten ook geregeld inspirerende quotes of oefeningen tussen, zoals het schrijven van een brief aan je toekomstige zelf.

6. Een ninja van veerkracht worden: Tegenslagen? Bring it on! Het boek leert ons hoe we obstakels kunnen omarmen als leermomenten en veerkracht kunnen ontwikkelen. We worden getraind om te geloven dat we in staat zijn om door elke storm te navigeren en er sterker uit te komen. Met een ninja-mindset in onze rugzak kunnen we de wereld aan!

7. SMART doelen en actie: Een van mijn favoriete onderdelen is het stellen van doelen en vervolgens in actie komen. Het boek leert ons hoe we slimme doelen kunnen formuleren – specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. En dan begint het avontuur! Met doorzettingsvermogen, discipline en consistentie kunnen we onze doelen stap voor stap veroveren. Let’s go!

Dus daar heb je het, mijn mindset-ontdekkingsreis van dit boek samengevat met enkele prachtige inzichten uit “Master Your Mindset”. Het boek heeft me geholpen mijn gedachten te transformeren, mijn koers te bepalen en me de kracht gegeven om mijn leven in eigen handen te nemen. Dus sluit je aan bij deze mindset-movement en creëer een leven vol avontuur, groei en geluk! Onthoud, jij bent de kapitein van je eigen gedachten, dus zet koers naar succes en laat je mindset stralen als een supernova!

Ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen en er veel uitgeleerd. Ik raad “Master Your Mindset” van Michael Pilarczyk aan iedere ambitieuze ondernemer aan die klaar is om zijn of haar mindset naar een volgend niveau te brengen.

Liefs!

Andreia ♥

0
    0
    Je winkelmandje
    Je winkelmandje is leegGa terug naar de webshop