Menu Sluiten

Laten we gewoon… onszelf zijn.

De traditionele marketingprincipes passen niet echt meer in onze maatschappij. Of toch al zeker niet bij mij. En ik weet dat ook andere ondernemers soms de frustratie ervaren van die opdringerige, sluwe trucjes, zoals het opwekken van FOMO tijdens productlanceringen waarbij er zelfs niet gedeeld wordt wat er juist gelanceerd wordt. Het is gewoon te veel gedoe!

We zien dat de wereld verandert en dat mensen evolueren. We begrijpen nu dat we niet moet staan schreeuwen zoals een marktkramer en dat de benadering van schaarste, tekorten en luid schreeuwen niet altijd het gewenste effect heeft. We nemen veel sneller waar of een boodschap oprecht is of niet. De energie achter een bericht is voelbaar. Of is dat omdat ik een projector ben? šŸ¤”

Ik wil zeker niet het hele internet of sociale mediaconcept afkraken. Sociale media is nog altijd mijn vak. Wat ik wel wil doen, is jullie deze vraag stellen: “Wat zijn we allemaal aan het doen en hoe voelen we ons hierbij?”

We zien momenteel een grote verschuiving waarbij mensen afstand nemen van sociale media. Ze willen niet langer afhankelijk zijn van algoritmen en niet langer vastzitten aan deze apps. Hoewel je het ook gewoon kan omarmen zonder dat het allemaal zo opdringerig moet zijn.

Maar daardoor is fysieke, persoonlijke verbinding nu van essentieel belang. Elkaar in het echt ontmoeten. Zonder meteen in de verkoopmodus te gaan, maar oprechte connecties maken omdat je Ć©cht geĆÆnteresseerd bent in de ander.

Ik begrijp je volledig, want ik ben er zelf ook van overtuigd dat mensen me eerst moeten leren kennen voordat ze kunnen voelen wat ik voor hen kan betekenen. Ik wil mensen oprecht leren kennen en een band opbouwen. Daarom past dat schreeuwerige, constante verkopen ook niet bij mij. Laat mensen me eerst leren kennen, en dan zullen ze vanzelf ontdekken waar ik ze kan helpen.

Het leven dat online wordt getoond, is nooit de werkelijkheid. We moeten sociale media blijven gebruiken, maar wel op een manier dat voor iedereen goed voelt.

Het is tijd om koers te zetten naar een andere richting. We moeten samenwerken, inspireren en overvloed omarmen.

Laten we gewoon… onszelf zijn. šŸ’•

Nood om in het echt ondernemers te ontmoeten? Dan nodig ik je heel graag uit voor mijn ondernemersevents waar we elkaar leren kennen op een laagdrempelige en gezellige manier ā™„Ā 
www.idree.be/events

0
    0
    Je winkelmandje
    Je winkelmandje is leegGa terug naar de webshop