Menu Sluiten
Idree - Samenwerkingen vragen om wederzijds vertrouwen

Waar haal ik mijn kennis vandaan?

“Waarom vind je dat sociale media jouw veld van expertise is? Dat heeft toch niks te maken met jouw studie?”

Dat klopt. Het heeft niks te maken met mijn studie van Toegepaste Economische Wetenschappen. Maar dat hoeft ook niet. Sociale media interesseert mij en daarom dat ik mij in mijn vrije tijd daar in verdiep. Maar dat wilt niet zeggen dat mijn studie dan helemaal niks bijbrengt. In mijn opleiding leer ik hoe de markt werkt, hoe bedrijven denken en wat de impact daarvan op de economie is. En die kennis combineer ik met sociale media. Je kan geen goede marketing campagne opzetten als je geen kennis hebt van de markt, of als je je klant niet kan begrijpen.

The key to success is to start before you are ready.

~Marie Forlero

Ik zeg altijd dat sociale media vooral een ‘learning by doing’-verhaal is. Je kan alle boeken lezen die er bestaan over sociale media, alles wat je daar mee leert gebruiken en nog falen. Daarom werk ik veel vanuit mijn gevoel en ervaring.

Maar dat wilt niet zeggen dat ik mij nergens op baseer 😉.

Ik ben altijd aan het bijleren. Ook van bestaande kennis. Ik lees graag, en heb al een heel aantal boeken door mijn handen gehaald. Op deze manier kan ik de ervaringen van anderen lezen en daar ook wat uit leren. Ik ga ze natuurlijk nog altijd niet blindelings volgen maar het kan soms een goede basis zijn om zelf mee aan de slag te gaan.

En naast boeken doe ik ook veel online cursussen. Zo heb ik in maart (na veel uren van filmpjes kijken, tests maken, vloeken,…) mijn certificaat basisprincipes van online marketing van Google behaald. Wat was ik trots!

Als je iets graag doet, voelt het ook niet aan als werken of studeren. En dat is wat ik met sociale media heb. In mijn vrije tijd zoek ik welke boeken ik nog wil lezen, welke cursussen ik echt gedaan moet hebben, welke blogs ik echt gelezen moet hebben… En dat geeft me energie. En meer heb ik niet nodig.

Google Digitaal Atelier diploma
0
    0
    Je winkelmandje
    Je winkelmandje is leegGa terug naar de webshop